Vieraslajit

VIERASKASVILAJIEN VASTAANOTTO/ KUORMA-AUTOKUORMAT

Otamme vieraslajeja vastaan vain yhtiön toimialueelta.

Kurtturuusu

Pensaiden oksat, alas leikatut pensaat ja koko pensaskasvusto juurineen ja lehtineen voi tuoda risujätteenä Kujalan käsittelykeskukseen. Risut murskataan ennen toimittamista polttoon. Maat tulee ravistella juuristosta mahdollisimman tarkasti pois.

Lisääntymiskykyiset osat kuten siemenet tulee tuoda säkkiin pakattuna Kujalan käsittelykeskukseen.

Kasvin lisääntymiskyvyttömät maatuvat osat, kuten lehdet tulee tuoda pakkaamatta. Molemmat jätteet otetaan haravointijätteenä vastaan ja toimitetaan kompostoitavaksi kompostointilaitoksessa. Kompostointiprosessissa siemenet kuolevat.

Tarkista kasvin leviämistapa vieraslajit.fi.

Maata, kasvustoa ja juurakoita sisältävät kurttulehtiruusukuormat ruusunmarjoineen toimitetaan Salpamaa Oy:n Rälssin maanvastaanottopaikalle, jossa se peitetään puhtaiden maiden alle. Pensaita ei tarvitse ensin leikata alas. Erästä on ilmoitettava etukäteen.

Siemenet tai siemeniä sisältävät osat voi lajitella myös bio- tai sekajätteeseen, jolloin ne päätyvät kompostointi- tai polttolaitokseen hävitettäväksi. Omaan kompostiin ei saa siemeniä sisältäviä kasvinosia laittaa.

Jättiputki, jättitatar, Japanin tatar, jättipalsami

Lisääntymiskykyiset osat kuten siemenet voi tuoda pakkaamatta Kujalan käsittelykeskukseen. Jätteet otetaan haravointijätteenä vastaan ja puretaan suoraan sisälle kompostointilaitokseen. Kompostointiprosessissa siemenet kuolevat. Ravistele kasvit maa-aineksista.

Tarkista kasvin leviämistapa vieraslajit.fi.

Lisääntymiskykyiset osat kuten siemenet voi tuoda myös säkkiin pakattuna Kujalan käsittelykeskukseen. Kasvin lisääntymiskyvyttömät osat, kuten lehdet ja varret tulee tuoda pakkaamatta. Molemmat jätteet otetaan haravointijätteenä Kujalan käsittelykeskuksen haravointijätekasaan, josta ne viedään kompostoitavaksi kompostointilaitoksessa. Kompostointiprosessissa siemenet kuolevat. Ravistele kasvit maa-aineksista.

Siemenet tai siemeniä sisältävät osat voi lajitella myös bio- tai sekajätteeseen, jolloin ne päätyvät kompostointi- tai polttolaitokseen hävitettäväksi. Omaan kompostiin ei saa siemeniä sisältäviä kasvinosia laittaa.

Em. kasveja, niiden siemeniä tai muita lisääntymisosia sisältävä maa toimitetaan Salpamaa Oy:n Rälssin maanvastaanottopaikalle, jossa se peitetään puhtaiden maiden alle. Erästä on ilmoitettava etukäteen.

Lupiini

Siemenet tai siemeniä sisältävät osat tulee tuoda säkkiin pakattuna Kujalan käsittelykeskukseen. Ne vastaanotetaan sekajätteenä, jolloin ne päätyvät polttolaitokseen hävitettäväksi. Muut lupiinin osat, kuten lehdet ja varret tulee tuoda Kujalan käsittelykeskuksen haravointijätekasaan, josta ne viedään kompostoitavaksi kompostointilaitoksessa. Omaan kompostiin ei saa siemeniä sisältäviä kasvinosia laittaa.

Lupiinin siemeniä sisältävä maa toimitetaan Salpamaa Oy:n Rälssin maanvastaanottopaikalle, jossa se peitetään puhtaiden maiden alle. Erästä on ilmoitettava etukäteen.