Betonijätteen vastaanotto Lahti ja Päijät-Häme

Betonijäte

Etsitkö luotettavaa ja vastuullista kumppania, jonka palveluun kuuluu purkubetonin vastaanotto ja betonijätteen vastaanotto? Tarjoamme ammattitaitoista betonijätteen vastaanottoa, joka täyttää korkeimmatkin laatu- ja ympäristöstandardit. Meille voit tuoda betonijätettäsi turvallisesti ja tehokkaasti. Palvelualueeseemme kuuluvat Lahti, Hollola, Heinola ja muut ympäryskunnat, sekä koko Päijät-Häme.

Purkubetonin vastaanotto: purkubetoni käsitellään tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Betonijätteen vastaanotto: betonijätteiden joukossa ei saa olla kiviä eikä louhetta. Soraa tai hiekkaa saa olla korkeintaan 10% kuorman painosta. Betonijätteet eivät saa sisältää epäpuhtauksia kuten villaa, styroxia, kipsilevyjä, jne. Betonijätteet saavat sisältää betoniteräksiä.

Sitoudumme kestävään kehitykseen ja ympäristönsuojeluun. Siksi panostamme jätteiden kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön mahdollisimman laajasti. Tavoitteenamme on vähentää betonijätteen ympäristövaikutuksia ja edistää kiertotaloutta.

Lue alta tarkemmat ohjeet ja ota yhteyttä ja tutustu tarkemmin siihen, miten voimme auttaa sinua betonijätteesi käsittelyssä.

Betonijäte, sivumitta alle 1 m

Betonikappaleiden suurimman yksittäisen sivun pituus teräksineen saa olla korkeintaan 1 metri. Kelpaa tutkitusti asbestittomat mineriitti-kattotiilet (kuitusementtituotteet).

Betonijäte, sivumitta 1-5 m

Betonikappaleiden yksittäisen sivun mitta teräksineen on yli metrin, mutta alle 5 metriä. Esim. ontelolaatat, pilarit, palkit ja rummut.

Betoni, erikoiskappaleet

Yli 5 metriset betoninkappaleet sekä kaiken kokoiset betonikappaleet, joissa on kiinni lämpö- tai vesieristeitä (esim. villaa, styroxia) tai muita epäpuhtauksia.

Betoni, sisältää tiiltä

Betonia sekä tiiltä enintään 10 paino -%. Saa olla pieniä määriä (enintään 1 %) elementeissä kiinni olevia keraamisia laattoja ja kaakeleita. Ei saa sisältää irtonaisia laattoja tai kaakeleita eikä muita epäpuhtauksia. Mineriittilevyt, jotka eivät sisällä asbestia. Kevytbetoni (siporex ja leca) kelpaa, esikäsittelyä (pulverointia) vaativat isot kappaleet.

Ylijäämäbetoni

Betoniautojen palautuskuormat sekä pumppuautojen käyttämättömät ylijäämäbetonit. Purettava pienissä erissä erilliseen ylijäämäbetonille tehtyyn altaaseen kovettumaan. Ei saa purkaa asfaltille!

Betonikiviaines

Valmisbetonin ja betonituoteteollisuuden kuivatut pesukiviainekset. Ei saa sisältää yli nyrkin kokoisia luonnonkiviä.

Betonijätteisiin ei kelpaa

 • betonielementtien saumausmassat (haitta-aine PCB)
 • vesieristeet (kreosootti)
 • lujalevyt, ohutrappauslaastit, julkisivujen rappauslaastit, betonielementtien maalit, seinäkaakeleiden kiinnityslaastit (asbesti)
 • korjaamojen, maalaamoiden ja kyllästämöjen betonit (öljy)
 • vihreäksi ja siniseksi läpivärjätyt betonit, valurautaputkien saumausmassat (raskasmetallit)
 • kipsilevyt, rappauslaastit, seinäkaakelit ja niiden kiinnityslaastit (sulfaatit)
 • bitumikermit ja paksut bitumisivelyt (PAH)
 • villa, styrox
 • saniteettiposliinit (esim. lavuaarit, WC-istuimet)
 • keraamiset laatat ja kaakelit
 • savi, humus, kivenlohkareet, kattohuopa, puu, lasi, pelti

Vastaanottopaikka: Kujalan käsittelykeskus

Öljyllä tai muilla haitta-aineilla pilaantunut betoni / Asbestia sisältävät betonijätteet: kysy vastaanotosta Salpakierto.fi